معاون دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سبک زندگی امری مهم است زیرا که در حالت درست جوان را به سمت ازدواج و افزایش جمعیت ترغیب میکند.
به نقل از آرشانیوز ، بیستوهفتمین دوره طرح «تقویت مبانی اعتقادی و شبههزدایی دینی» از هفته گذشته در چهارمحال و بختیاری آغاز شده است که حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه ب ا«موضوع پیوند سبک زندگی با جمعیت» دومین سخنران این طرح میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با بیان اینکه برخی الگوهای سبک زندگی جمعیت را کاهش و برخیها افزایش میدهند، گفت: سبک زندگی مجموعه کنشها و رفتارهای انسان در طول شبانه روز میباشد که رانندگی، انظباط، نوع رفتار با همسر و… را شامل میشود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی کشور افزود: در جامعه با دو نوع سبک زندگی غربی و سنتی مواجه هستیم که هر دو سبک مزایا و معایبی دارند اما برخی ویژگیها مانند شاخههای یک درخت به یکدیگر وصل هستند مانند احترام در خانوادههای سنتی که از بزرگترها به نسلهای بعدی منتقل شده است.
وی افزود: این سبک زندگی در جامعه غربی وجود ندارد زیرا که ما یک جامعه مدنی با این ارتباطات اجتماعی و خانوادگی هستیم البته یک سری استثنائات در برخی خانوادهها وجود دارد.
خانواده، محور اصلی جوامع مدنی
خسروپناه با بیان اینکه آموزههای اسلامی محبت به والدین را تأکید میکند ، اظهار کرد: خانواده محوری از قرن ۲۰ در جامعه غرب آسیب دیده شده اما در جامعههای مدنی جامعه محور، خانواده محور اصلی ارتباطات است و یک امتیاز برای این جامعه و یک آسیب برای جوامع غربی تلقی میشود.
سبک زندگی نامنظم در زندگی غلط است
این کارشناس مذهبی نداشتن نظم را یک آسیب زندگی سنتی دانست و ادامه داد: رانندگی بدون نظم، خوابهای اضافی، بیبرنامهگی در ادارات، بینظمی در ساعات برگزاری مراسمات و جلسات و … نشانه نداشتن مدیریت درست و نظم و انظباط این جوامع است اما جوامع غربی بر اساس نظم شکل گرفتهاند.
غلبه ضوابط بر روابط در جامعه
وی با بیان اینکه عدم مدیریت زمان سبب کاهش سرانه مطالعه در جامعه شده است، به ضوابط و روابط در جامعه اشاره کرد و گفت: در سبک سنتی جامعه ما روابط بر ضوابط غلبه دارد به طور مثال در استانی رابطه قوی در میان مسئولان باشد تمام امکانات دولتی را برای استان جذب میکنند، اما حکمرانی با ضوابط تفاوت دارد که در جامعه غربی این ضوابط رعایت میشوند.
سبک زندگی فردگرایانه به جمعیت آسیب میزند
خسروپناه با بیان اینکه سبک زندگی فردگرایانه به جمعیت آسیب میزند، افزود: سبک زندگی خانواده محور سبب افزایش جمعیت میشود که ما ایرانیان از این سبک زندگی بهرهمند هستیم، در این جوامع خانواده از زن، شوهر و فرزندان تشکیل میشود نه مرد و گربه یا زن و سگ که البته مخالف حمایت از حیوانات نیستیم.
وی در پایان با بیان اینکه جمعیت پیر امنیت را تضعیف میکند، گفت: سبک زندگی امری مهم است زیرا که در حالت درست جوان را به سمت ازدواج و افزایش جمعیت ترغیب میکند هرچند بخاطر ضعف در برخی از حکمرانان آمار جوانان بیکار در جامعه افزایش یافته است اما این موارد ضعف سبک زندگی نیست بلکه ضعف حکمرانی است که خودمان انتخاب کردهایم.