براساس آخرین خبرهای بدست آمده، سازمان گردشگری عراق تنها مرجع برای ورود و خروج زائران و گردشگران به این کشور است.
دفتر نخست وزیری عراق با ارسال بخشنامه ای به وزارت کشور این کشور، تنها مرجع ذی صلاح را که عهده دار مسئولیت ورود و خروج زائران و گردشگران خارجی به عراق است، سازمان گردشگری این کشور اعلام کرد.
براساس این بخشنامه، درخواست ورود گروه های زیارتی و سیاحتی تنها به سازمان گردشگری زیرمجموعه وزارت فرهنگ عراق محول شده و فقط شرکتهای گردشگری مجاز و مورد تایید این سازمان می توانند برای ورود و خروج گروه های گردشگری و زیارتی اقدام کنند.
همچنین در این بخشنامه آمد، این تصمیم برای جلوگیری از ورود بی ضابطه زائران به عراق و رونق بخش اقتصادی و گردشگری در این کشور اتخاذ شده است.
عراق همزمان با دهه نخست محرم نیز بخشنامه دیگری را صادر کرد و از شرکتهای هواپیمایی خواست زائران را بدون ویزای معتبر و به این انگیزه که در فرودگاه و مرزهای ورودی ویزا دریافت خواهند کرد، جابجا نکنند.
مقامات ایران از مدتها پیش رایزنی هایی را با سازمان گردشگری و وزارت فرهنگ عراق برای دریافت مجوز ورود زائر به این کشور آغاز کرده اند. در آخرین دیدار نیز پروتکل های پیشنهادی برای سفر زائران ایرانی به وزیر فرهنگ و سیاحت عراق تحویل داده شد و در سطح وزارت امور خارجه ایران و نخست وزیری عراق هم درباره ازسرگیری سفرهای زیارتی همزمان با مناسبت اربعین مذاکراتی صورت گرفته است.
بتازگی نیز یک خبرگزاری عراق مدعی شد که دولت این کشور برای سفر پنج هزار زائر در اربعین به هر کشور مجوز می دهد، هرچند که مسئولان ستاد اربعین در ایران گفته اند عراق هنوز جزئیات اعزام های اربعین را به ایران اعلام نکرده است.
با وجود این تلاش و رایزنی ها برای ازسرگیری سفرهای زیارتی در اربعین، رئیس گروه واکنش سریع کرونا پیشنهاد کرد که امسال مراسم پیاده روی اربعین یا بسیار محدود برگزار شود و یا یک سال دیگر به تعویق بیافتد. دکتر حمید سوری گفت که پوشش واکسیناسیون در ایران و عراق با میانگین جهانی فاصله دارد.